To’plamlar va ular ustida amallar - Parpiyev Sodiqjon Abdujalilovich, Mashrabboyeva Mubina Bobomurod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada matematikadagi to’plamlar tushunchasi yoritilgan. To’plam va uning elementi haqida asosiy ta’riflar berilgan. Shuningdek, to’plamlar ustida bajaradigan asosiy amallar bo’sh, chekli, cheksiz to’plamlar haqida ma’lumotlar berilgan. Bu maqola to’plamlar mavzusini o’rganayotgan talabalar, o’quvchilar uchun asosiy nazariy bilimlarni beradi.