QADRIYATLARNING JAMIYATDAGI O’RNI - SH.SH. Usmanova, D.S.Igamberdiyev, Mashrabboyeva Mubina Bobomurod qizi, Davronova Bahoroy Sanjarbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada qadriyatlar tushunchasining mohiyati, ularning inson hayotidagi o’rni va falsafiy asoslari yoritilgan. Qadriyatlar tarixiy-falsafiy manbalar asosida tahlil qilinib, ularning inson ma’naviy kamolotidagi ahamiyati ko’rsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy davrda qadriyatlar qanday o’zgarishiga uchrayotgani va bu o’zgarishlar natijasida ularni asrashning zarurligi haqida fikr yuritilgan. Maqola, ayniqsa, yoshlarda qadriyatlarga nisbatan ongli munosabatni shakllantirishga xizmat qiladi.