GLOBALLASHUV JARAYONIDA O‘ZBEKISTON VA JANUBIY KOREYA MADANIYATLARINING UYG‘UNLASHUVI - Tursunova Muxlisa Jasurbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola globalizatsiya jarayonida O‘zbekiston va Janubiy Koreya madaniyatlarining o‘zaro ta'siri va uyg‘unlashuvi masalasini o‘rganadi. O‘zbekiston va Janubiy Koreya o‘rtasidagi madaniy aloqalar so‘nggi yillarda yangi bosqichga ko‘tarildi, va bu jarayon ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy sohalarda o‘zgarishlarga sabab bo‘ldi. Maqolada, ikki mamlakatning madaniy o‘ziga xosliklari, ularning bir-biriga ta'siri, shuningdek, globalizatsiya sharoitida o‘zaro uyg‘unlashuv jarayonining tahlili keltiriladi. Tadqiqotda O‘zbekiston va Janubiy Koreyaning madaniy an'analari va zamonaviy o‘zgarishlar muhokama qilinadi va bu jarayonlarning ijtimoiy-siyosiy ta'siri tahlil qilinadi.