AMIR TEMUR – NAVOIY QALAMIDAGI ISKANDAR - SHAHZODA RAUFOVA (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu tadqiqotda Alisher Navoiyning “Saddi Iskandariy” dostoni tadqiq etilib, doston voqealari tahlili asosida Iskandar obrazining g„oyaviy ilhom manbasi Amir Temur shaxsi ekanligi aniqlandi. Maqolada tahlil natijalari ko„rib chiqilib, Iskandar obrazi Amir Temur shaxsi ekanligi dalillar bilan ilmiy asoslab berishga harakat qilindi.