O’ZBEKISTON VA JANUBIY KOREYA RESPUBLIKASI: TA’LIM VA MADANIYAT - Muxlisa Tursunova Jasurbekovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
O‟zbekiston va Janubiy koreya madaniy aloqalari qadimdan mavjud bo‟lgan bunga yaqqol misol Buyuk ipak yo‟li orqali ikki davlat o‟rtasida o‟zaro aloqalar mavjud bo‟lgan. Bugungi kunda O‟zbekiston va Janubiy koreya o‟rtasida masofalar juda uzoq bo‟lsada mustahkam aloqalar o‟rnatilgan. Mazkur davlatlar o‟rtasidagi munosabtlar 1992- yilda o‟rnatilgan bo‟lib, qariyib 32 yillik tarixga ega. Ushbu maqolada davlatlarimiz o‟rtasidagi aloqalarni o‟rnatilish tarixi, talim va madaniyat kabi sohalardagi aloqalari keng yoritib berilgan.