Marosimlar siyosiy barqarorlikni saqlash vositasi sifatida - Maxamatkarimov Sardorbek Shuxratbek o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada marosimlarning siyosiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli, siyosiy tizimlar tomonidan hokimiyatni legitimlashtirish, ijtimoiy birdamlikni kuchaytirish va fuqarolarning siyosiy tizimga sadoqatini oshirish vositasi sifatida qo’llanilishi yoritiladi. Shu bilan birga, tarixiy va zamonaviy misollar orqali turli madaniyatlardagi siyosiy marosimlarning o’ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Marosimlarning ijtimoiy ongini shakllantirishdagi va siyosiy mafkuraning barqarorligiga xizmat qilishdagi ahamiyati ochib beriladi.