Iqtisodiy nizolarni sudda ko’rib chiqishda advokat ishtiroki - Mallayev Normamat Ramazonovich, Panjiyev Asliddin Sharofiddinovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiy sudlarda yuzaga keladigan nizolarni ko‗rib chiqish jarayonida advokatning ishtiroki, uning asosiy vazifalari va funksiyalari yoritilgan. Shartnomaviy, moliyaviy, mulk, xalqaro va korporativ nizolar misolida advokatning mijoz manfaatlarini qonuniy himoya qilishdagi o‗rni ochib berilgan. Shuningdek, sud jarayonining turli bosqichlarida, jumladan, apellyatsiya va kassatsiya instansiyalarida advokat faoliyati tahlil etilgan.