O‘ZBEK VA RUS XALQ ERTAKLARIDA G‘AROYIB HAYVONLAR OBRAZINING BADIIY-ESTETIK TALQINI - Asadov Asadbek Murodjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‗zbek va rus sehrli ertaklaridagi g‗aroyib hayvonlar va qushlar obrazlarining farqlari va o‗xshashliklari komparativ tahlil qilingan. Sehrli ertaklarning badiiy xususiyatlari ikki tilda ham batafsil ko‗rsatilgan. G‗aroyib hayvonlar va qushlar asosan yordamchi obrazlar sifatida ikki xalqning epik asarlarida keng tarqalgan.