ELEKTRON PULLARDAN FOYDALANISH QULAYLIGI NIMADA? - Muxammadiyev Kamoliddin G‘ulomiddinovich, G’ayratov Abbos Yoqubjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Hozirgi kunda raqamli texnologiyalar jadal rivojlanib borayotgan bir paytda, elektron pullar kundalik hayotimizda tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. An‟anaviy naqd pullarga nisbatan elektron to„lov tizimlari ko„plab qulaylik va imkoniyatlarni taqdim etadi. Mazkur ilmiy maqolada elektron pullardan foydalanishning qulay tomonlari, ularning afzalliklari hamda zamonaviy iqtisodiyotda tutgan o„rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu to„lov vositalarining salbiy jihatlari, xavfsizlikka oid masalalar va yuzaga kelishi mumkin bo„lgan turli risklar ham ko„rib chiqiladi. Maqolaning asosiy maqsadi — elektron pullarning samaradorligi va ishonchliligini baholash orqali ularning jamiyatdagi roli va istiqbolini aniqlashdan iborat.