UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARINING INFORMATIKA KURSIDA ALGORITMLAR VA DASTURLASH MAVZULARINI FANLARARO BOG‘LAB O‘QITISH METODIKASI - Ashurov Muhiddin O‘ljayevich, Izzatullayev Javohir Bahodir o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida informatika kursi doirasida algoritmlar va dasturlash mavzularini fanlararo bog‘lash asosida o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. Fanlararo integratsiya o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, tahliliy yondashuvlarini kengaytirish va o‘zaro bog‘liq fanlar doirasida bilimlarni mustahkamlash imkonini yaratadi. Tadqiqotda matematika, fizika, kimyo va biologiya fanlari bilan dasturlashning bog‘liqligi o‘rganilib, samarali o‘qitish usullari taklif etiladi. Maqola informatika o‘qituvchilari, metodistlar va ta’lim tadqiqotchilari uchun ilmiy-amaliy qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.