MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA JISMONIY TARBIYA BERISH USULLARI - G‘affarbekova Iroda Anvarbek qizi, Davronbekova Zilola Otabek qizi, Ibrohimova Mahfuza Burhonjon qizi, Kayumova Nargiza Mirziyatonva (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga jismoniy tarbiya berishning asosiy maqsadlari, usullari va vositalari ko„rib chiqilgan. Bolalar salomatligini mustahkamlash, ularning harakat faolligini oshirish, harakat madaniyatini shakllantirishda jismoniy tarbiyaning o„rni alohida ta‟kidlangan. Maqolada maktabgacha ta‟lim muassasalarida bolalar bilan jismoniy mashqlar, o„yinlar, ertalabki gimnastika va sog„lom turmush tarziga oid tadbirlar orqali tarbiyaviy ishlar samaradorligini oshirishga oid taklif va tavsiyalar keltirilgan.