MAKTABGACHA TA’LIMDA JISMONIY TARBIYA VA MADANIY-GIGIYENIK KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISH - Vaxabova Nargiza Anvarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni jismoniy tarbiyalashning ahamiyati va ularning sog‘lom rivojlanishidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bolalarning ilk yoshdan boshlab organizmida yuz beradigan o‘zgarishlar, jismoniy faoliyatning turli yosh guruhlarida amalga oshirilishi lozim bo‘lgan mashqlar va rejimlar, shuningdek, madaniy-gigienik ko‘nikmalarni shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Maqola bolalarning to‘g‘ri jismoniy rivojlanishiga yordam berish uchun ularni muvozanatli ovqatlantirish, uyqu va dam olish vaqtlarini tartibga solish, shuningdek, jismoniy mashqlar va harakatli o‘yinlar orqali sog‘lom turmush tarzini shakllantirish zaruriyatlari haqida gap boradi.