BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MUSIQA FANINI O‘QITISHNING NAZARIY ASOSLARI - Tilabova Hilola Avazmurotovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida musiqa fanini o‘qitishning nazariy asoslari tahlil etiladi. Musiqa ta’limining yosh bolalar uchun ahamiyati, ularning estetik dunyoqarashi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqotda musiqiy ta’limning psixologik-pedagogik jihatlari, innovatsion metodlar hamda interfaol texnologiyalar asosida o‘qitish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, musiqa darslarida o‘quvchilarning qiziqishini oshirish va ularning ritm, ohang, kuy kabi musiqiy elementlarni tushunish qobiliyatini shakllantirishga yo‘naltirilgan strategiyalar haqida so‘z boradi. Maqolada musiqiy ta’lim jarayonida milliy va jahon musiqasidan foydalanish, shuningdek, o‘qituvchining kasbiy mahorati va pedagogik yondashuvlarining o‘rni tahlil qilinadi.