SO‘Z MA’NOSI: SEMANTIK KALKA, SEMANTIK O‘ZLASHMA VA SEMANTIK O‘ZGARISH - Sharipova Saboxon Abdillajonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada so‘z ma’nosining o‘zgarishi, kengayishi va rivojlanishi tahlil qilinadi, ayniqsa semantik kalka, semantik o‘zlashma va semantik o‘zgarish jarayonlari o‘rganiladi. Maqola tilshunoslikda semantik kalkalar va o‘zlashmalarni tilda yangi ma’nolarni yaratishdagi o‘rni hamda semantik o‘zgarishlarning tarixiy ravishda so‘zlarning ma’nosini qanday o‘zgartirishi haqida batafsil ma’lumot beradi. O‘zbek va ingliz tillaridan misollar keltirilgan bo‘lib, bu jarayonlarning tillar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir va madaniy almashinishni qanday aks ettirishi ko‘rsatiladi.