BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI METODIK SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH - Moʻminova Adiba Odiljon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola bo„lajak o„qituvchilarning metodik savodxonligini rivojlantirishning ahamiyatini yoritadi. Zamonaviy ta‟lim jarayonida o„qituvchilarning metodik tayyorgarligi samarali ta‟lim berish va o„quvchilarning bilim olish jarayonini optimallashtirishda muhim rol o„ynaydi. Tadqiqot nazariy va amaliy asosda tayyorlangan bo„lib, pedagogikaning asosiy tamoyillari, mashhur sharq va g„arb mutafakkirlarining ta‟lim-tarbiya haqidagi qarashlari hamda zamonaviy metodik yondashuvlar tahlil qilingan. Natijalar metodik kompetensiyani shakllantirishda innovatsion texnologiyalar va interaktiv metodlarning samaradorligini ko„rsatadi. Xulosa sifatida, bo„lajak o„qituvchilarning metodik savodxonligini rivojlantirish ularning kasbiy mahoratini oshirishga, ta‟lim sifatini yaxshilashga va innovatsion pedagogik yondashuvlarni joriy etishga xizmat qiladi.