AMET TARIXOVNING QORAQALPOQ BAXSHICHILIGIDA TUTGAN O‘RNI - Davletmuratova Amangul, Zafar Hayitov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Qoraqalpoq baxshichiligi haqida qisqacha ma‟lumot, Amet Tarixovning bolaligi, hayoti va ijodi haqida fikr yuritilgan, Amet Tarixov ijro etgan “Bazergen” dostoni.