TALABALARNING IJODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Egamova Zilola (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
O„quvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirish muammosi bugungi kunda, ayniqsa, muhim ahamiyat kasb etmoqda va bu, birinchi navbatda, ta‟lim tizimimiz sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar bilan bog„liq. Bugungi kunda boshlang„ich maktabning asosiy vazifalaridan biri yosh o„quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini shaxsiyatning asosi sifatida rivojlantirishdaan iborat. Ijodiy faoliyat tajribasini bolalarga yetkaza oladigan, ijodiy jarayonning mohiyatini tushunadigan, uning metod va usullarini egallagan o„qituvchi ijodkor shaxsni shakllantira oladi. Biroq ko„plab talabalar, ayniqsa, pedagogika o„quv yurtlari talabalari o„quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini to„liq rivojlantirish va ularning ijodiy faoliyati uchun qulay shart-sharoitlar yaratish uchun zarur ko„nikmalarga ega emaslar. Shuning uchun bo„lajak boshlang„ich sinf o„qituvchisi sifatida kasbiy tayyorgarlik jarayonida o„quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va ijodiy faoliyatga jalb etishga e‟tibor qaratish muhimdir. Ushbu maqolada bo„lajak boshlang„ich sinf o„qituvchilarining ijodiy faoliyatini rivojlantirishga qaratilgan metod va texnologiyalarning ahamiyati va ularning turlari haqida so„z boradi.