G’afur G’ulom asarlarida milliylik tarannumi - Ramazonova Sevinch (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola o„zbek adabiyotining buyuk namoyandalaridan biri G„afur G„ulomning ijodiy merosi va uning adabiyotdagi o„rnini tahlil qiladi. Maqolada yozuvchining shoir, yozuvchi, tarjimon va adabiyotshunos sifatidagi faoliyati ko„rib chiqilib, uning asarlaridagi realizm, ijtimoiy-siyosiy tanqid, milliy o„zlikni anglash va inson ruhiyatini tasvirlash kabi muhim jihatlarga e‟tibor qaratiladi. G„afur G„ulomning “Qizaloq” hikoyasi va “Netay” qissasi kabi mashhur asarlari misolida uning badiiy uslubi, g„oyaviy yuksakligi va jamiyatdagi o„zgarishlarga ta‟siri o„rganiladi. Shu bilan birga, uning tarjimonlikdagi xizmatlari va o„zbek adabiyotidagi zamonaviyligi ham yoritiladi. Maqola G„afur G„ulom ijodining dolzarbligi va uning keyingi avlodlar uchun ahamiyatini ta‟kidlaydi.