O‘ZBEKISTONNING MINTAQAVIY XAVFSIZLIK VA BARQARORLIKNI TA’MINLASHDAGI ROLI - Pirmatov D.R (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
O‘zbekistonning mintaqaviy xavfsizlik va barqarorlikni ta'minlashdagi roli so‘nggi yillarda jiddiy ahamiyat kasb etmoqda. Respublikamizning geosiyosiy o‘rni, uning Markaziy Osiyodagi muhim integratsion va diplomatik faoliyati uning xavfsizlikni ta’minlashdagi strategik ahamiyatini oshirmoqda. Ushbu maqolada O‘zbekistonning mintaqadagi xavfsizlikni mustahkamlash, barqarorlikni saqlashdagi siyosiy va iqtisodiy faoliyati, shuningdek, mintaqaviy tashkilotlardagi ishtiroki o‘rganiladi. Maqolada O‘zbekistonning asosiy xavfsizlik siyosatlari, mintaqaviy hamkorlik va yadro qurolidan voz kechish kabi tashabbuslari hamda ularning mintaqaviy barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi.