Fuqarolarda shaxsiy javobgarlik madaniyatini rivojlantirish - XASANOV UMRBEK UDAMOVICH (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy maqola fuqarolarda shaxsiy javobgarlik madaniyatini rivojlantirish muhimligini o‘rganadi. Maqolada fuqarolik jamiyatining barqarorligi va rivojlanishida shaxsiy javobgarlikning o‘rni, shuningdek, bu madaniyatni shakllantirish uchun ta'lim, ijtimoiy institutlar va qonun ustuvorligini qanday kuchaytirish zarurligi haqida tahlillar keltirilgan. Shaxsiy javobgarlik, nafaqat yuridik nuqtai nazardan, balki axloqiy va ijtimoiy jihatdan ham muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ijtimoiy sharoitlarning shaxsiy javobgarlik madaniyatini shakllantirishdagi ta'siri ham o‘rganiladi, shuningdek, fuqarolarni o‘z harakatlari va qarorlari uchun javobgar bo‘lishga undashda davlat va jamiyatning roli ta'kidlanadi.