Maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalarga estetik tarbiya berishga tayyorlash mexanizmini takomillashtirish - KAZAKOV AMIR XAYDAROVICH (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada talabalarni maktabgacha ta'lim muassasalarida bolalarga estetik tarbiya berishga tayyorlash mexanizmini takomillashtirish masalalari o'rganiladi. Estetik tarbiya – bolalarning estetik didini, san'atlarga bo'lgan qiziqishini va go'zallikni tushunish qobiliyatini rivojlantirish jarayoni sifatida ta'riflanadi. Maktabgacha ta'lim tizimida bunday tarbiya berish, bolalarning jismoniy, aqliy va ruhiy rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi. Maqolada talabalarni estetik tarbiya berishga tayyorlashning amaliy usullari va metodikalariga diqqat qaratilgan bo'lib, o'quvchilarning bolalar bilan ishlashda samaradorligini oshirishga qaratilgan takliflar, o'qituvchilarni tayyorlash jarayonida estetik tarbiyaning ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqotda estetik tarbiya berishga oid pedagogik yondashuvlar, metodikalar va innovatsion texnologiyalarni qo'llash imkoniyatlari hamda maktabgacha ta'lim muassasalarida bu jarayonni takomillashtirish yo'llari ko'rib chiqiladi.