Axborot havfsizligi xalqimizning extiyoji va davlatimizning zarurati - Sotivoldiyeva Dilfuza Odilovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada zamonaviy jamiyatda axborot xavfsizligining ahamiyati, uning milliy va davlat xavfsizligi uchun tutgan o„rni hamda yosh avlodni axborot tahdidlaridan himoya qilish masalalari yoritilgan. Muallif internet va zamonaviy texnologiyalarning ijobiy hamda salbiy jihatlarini tahlil qiladi, ularning yoshlar tarbiyasiga ta‟sirini baholaydi. Shuningdek, axborot xavfsizligini ta‟minlash bo„yicha mamlakatimizda qabul qilingan qonunlar, davlat siyosati va amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar haqida fikr yuritiladi. Kiberjinoyatlar, ularning oldini olish va fuqarolarning bu boradagi mas‟uliyati maqolada keng yoritilgan.