Irsoli masal she’riy san’ati - Jannat Tolipova Xasan qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada she‟riyatda irsoli masal san‟atining mohiyati, uning badiiy nutqdagi o„rni va ahamiyati yoritilgan. Irsoli masal shoir yoki yozuvchi tomonidan maqollar, hikmatli so„zlar va xalq orasida keng tarqalgan iboralardan foydalanish orqali asarning ta‟sirchanligini oshirish usuli ekanligi tushuntiriladi. Shuningdek, maqolada bu usulning zamonaviy she‟riyatda qanday qo„llanilishi, uning adabiy-estetik va semantik funksiyalari haqida ham fikr yuritiladi. Maqola adabiyotshunoslar, talabalar va she‟riyat bilan qiziquvchilar uchun foydali bo„lishi kutiladi.