RAQAMLI BIZNESDA IoT TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Jumanazarov Javlonbek Yusuf o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Narsalar Interneti (IoT) raqamli biznes landshaftida o'zgartiruvchi kuchga aylandi, bu avtomatlashtirish, real vaqtda ma'lumotlarni tahlil qilish va mijozlar tajribasini yaxshilash imkonini beradi. Ushbu maqola samaradorlikni oshirish, xarajatlarni tejash va qarorlar qabul qilishni yaxshilashga qaratilgan raqamli biznesda IoT ning afzalliklarini o'rganadi. Topilmalar shuni ko'rsatadiki, IoTni qabul qilish biznesning sezilarli o'sishiga va operatsion samaradorlikka olib kelishi mumkin. Raqamli biznesda IoT integratsiyasi kompaniyalarga jarayonlarni avtomatlashtirish va tezkorlikni yaxshilash imkonini beruvchi o„yinni o„zgartirdi. Ushbu maqolada real misollar va adabiyotlarni ko'rib chiqish bilan tasdiqlangan IoT ning turli afzalliklari muhokama qilinadi. Tadqiqot xarajat samaradorligi, qaror qabul qilishning yaxshilanishi va mijozlarning faolligini oshirish kabi asosiy omillarni ta'kidlaydi. Bundan tashqari, u biznes olamida IoTni qo'llash bilan bog'liq potentsial xavf va muammolarni o'rganib chiqadi va kuchli kiberxavfsizlik choralari va me'yoriy hujjatlarga rioya qilish zarurligini ta'kidlaydi.