EKSTREMAL TURIZMNING PSIXOLOGIK TOMONI: QO‘RQUVNI YENGIB, ADRENALIN IZIDAN - Abdugʻofurov Bektemir Nurkomil oʻgʻli, Imamov N.P (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ekstremal turizmning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Odamlar nega xavfli sarguzashtlarga qiziqadi? Qo‘rquvni yengish va adrenalinni his qilish inson ruhiyatiga qanday ta’sir ko‘rsatadi? Maqolada ekstremal turizm bilan shug‘ullanuvchilarning motivatsiyasi, xavfga bo‘lgan munosabati va bu tajribalar insonning ruhiy holati hamda stressga bardoshligini qanday shakllantirishi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, qo‘rquvning tabiati, uni yengish usullari va ekstremal sport turlarining psixologik foydalari ham tahlil qilinadi.