INGLIZ ERTAK MATNLARIDA "YAXSHI" VA "YOMON" TILAK-ISTAKLARNING QANDAY IFODALANISHI - Arifjanova Shoira Abduraxmonova, Kurbonova Gulsara Sodiqovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ingliz xalq ertaklarida nutqiy etiket birliklari qahramonlarning o‗zaro muloqoti, ijtimoiy munosabatlari va axloqiy tamoyillarini aks ettiradi. Ushbu maqolada ertak matnlarida "yaxshi" va "yomon" tilak-istaklarning qanday ifodalanishi tahlil qilinadi. Yaxshi niyat va duo shaklidagi tilaklar qahramonlarga muvaffaqiyat va baxt keltirsa, yomon tilaklar salbiy oqibatlarga olib kelishi yoki qahramonlarga zarar yetkazishi mumkin. Tadqiqot natijalari ingliz ertaklaridagi nutqiy etiket birliklarining semantik va pragmatik jihatlarini yoritishga qaratilgan.