MEHANAT KODEKSIDA GENDER TENGLIGI VA AYOLLAR HUQUQLARINING TA`MINLANISHI - Tolipova Mohlaroyim Abdurasul qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada ayollarning huquq, erkinliklariga alohida e‟tibor berish, erkaklar va ayollar mehnatini bir xilda baholashni, teng rag„batlantirish, ayollarga nisbatan har qanday kamsitishlarni tugatish hamda bugungi kunda jahon miqyosida ayollarga qaratilayotgan e‟tibor va yaratilayotgan shart sharoitlar haqida so‟z boradi.