FAROVON HAYOT: MAZMUNI, MEZONLARI VA IJTIMOIY AHAMIYATI - Xasanov Rajabboy To’xsanovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada farovon hayotning mazmuni, uning mezonlari va jamiyatdagi ijtimoiy ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Maqola orqali farovon hayot tushunchasining rivojlanishiga ta'sir etuvchi omillar, shuningdek, bu tushunchaning jamiyatning ijtimoiy barqarorlik va adolatga bo„lgan ahamiyati ko„rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko„rsatdiki, farovon hayot tushunchasi faqat iqtisodiy rivojlanish bilan cheklanmaydi, balki insonning ijtimoiy, ma'naviy va ekologik ehtiyojlarini ham o„z ichiga oladi. Farovonlikning asosiy mezonlari sifatida iqtisodiy barqarorlik, ijtimoiy tenglik, ta'lim, sog„liqni saqlash, ma'naviy qadriyatlar va ekologik barqarorlikko„rsatilgan. Shuningdek, farovon hayotning jamiyatdagi roli va uning ijtimoiy barqarorlikni ta'minlashdagi o„rni ham o„rganilgan. Maqolada jamiyatda farovonlikni ta'minlashning ahamiyatini va bu jarayonda ilmiy, madaniy, iqtisodiy va ijtimoiy omillarni birgalikda rivojlantirish zarurligini ta'kidlanadi