O‘ZBEKISTONDA UMUMTA’LIM MUASSALARINI BOSHQARISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNING KELIB CHIQISH OMILLARI - Yuldasheva Nodira Islomovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bugungi kunda O„zbekiston ta‟lim tizimini modernizatsiya qilish, umumta‟lim muassasalarini boshqarish tizimini takomillashtirish va zamonaviy boshqaruv mexanizmlarini joriy etish dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi. Mamlakatimizda ta‟lim sohasini rivojlantirish bo„yicha bir qator islohotlar amalga oshirilmoqda. Xususan, Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevning “Yangi O„zbekiston” g„oyasi asosida ta‟lim muassasalarining boshqaruv tizimini samarali tashkil etish va sifatni oshirish bo„yicha muhim tashabbuslar ilgari surilmoqda. Shu bilan birga, umumta‟lim muassasalarini boshqarishda bir qator tizimli muammolar ham mavjud bo„lib, ularni bartaraf etish uchun kompleks yondashuv zarur.