Odil Yoqubov “Yaxshilik” asarining ma‟naviy-axloqiy tomonlarini o„rganish usullari - Zokirjonova Muazzam (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ishda umumta‘lim maktablarida interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati, ta‘lim jarayoniga ta‘siri va samaradorligi yoritilgan. Bugungi kunda an‘anaviy dars uslublaridan interfaol metodlarga o‗tish o‗quvchilarning faolligini oshirish, mustaqil fikrlash va jamoaviy ishlash ko‗nikmalarini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Interfaol yondashuvlar o‗quvchilarning dars jarayonida faol ishtirok etishlarini ta‘minlab, ularning mantiqiy tafakkuri, ijodiy qobiliyatlari va muammolarni hal qilish ko‗nikmalarini rivojlantiradi. Shuningdek, ushbu ishda interfaol metodlarning o‗qituvchilar faoliyatidagi o‗rni, ularni joriy etishdagi muammolar hamda samaradorlikni oshirish yo‗llari bayon etilgan. Ish umumta‘lim maktablarida ta‘lim sifatini oshirishga qaratilgan tavsiyalar bilan yakunlanadi.