SUN’YIY INTELLEKTNING KELAJAGI: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR - Rasulova Zebuniso Abdigʻopirovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Sun'iy intellekt (AI) so'nggi o'n yilliklarda sanoatni o'zgartirib, ijtimoiy tuzilmalarni qayta shakllantirib, ajoyib yutuqlarga erishdi. 21-asrga qadam qo'ysak, sun'iy intellekt o'z imkoniyatlarini kengaytirishda davom etmoqda va bu optimizm va xavotirni uyg'otadi. Ushbu maqola AI taklif qiladigan potentsial imkoniyatlarni, jumladan sog'liqni saqlash, ta'lim va avtomatlashtirish sohasidagi yutuqlarni o'rganadi, shuningdek, axloqiy dilemmalar, ish joyini almashtirish va ijtimoiy ta'sirlar kabi muammolarni hal qiladi. Biz AI qanday rivojlanishini, uning kelajagini shakllantirishda siyosatchilarning rolini va xavflarini kamaytirish bilan birga uning afzalliklaridan foydalanish uchun zarur bo'lgan muvozanatni tahlil qilamiz.