ABU HOMID G‘AZZOLIY ILMIY MEROSI ORQALI TALABA-YOSHLARNI MA`NAVIY-AXLOQIY TARBIYALASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ochilov Yakub Saydulloyevich, Samariddinova Sevinch Ilhom qizi, Po'latova Mastona Beknazar qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Abu Homid G„azzoliy ilmiy merosi asrlar davomida inson ma`naviy axloqiy tarbiyasini shakllantirishda muhim o„rin tutib kelmoqda. Uning «Ihyou ulumid din», “Kimiyoyi saodat” kabi asarlarida inson komilligi, axloqiy poklik, ilmning fazilati va ta`lim-tarbiyaning mohiyati keng yoritilgan. Mazkur maqolada Abu Homid G„azzoliy ta`limining asosiy tamoyillari tahlil qilinib, ularning zamonaviy talaba-yoshlarni ma`naviy axloqiy tarbiyalash jarayonidagi ahamiyati ko„rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ta`limtizimida G'azzoliy g„oyalarini samarali qo„llash yo„llarini aniqlashga qaratilgan.