O`zbekiston Respublikasi Sudyalarning Huquqiy Maqomi - Abduvosidova Odina Bahodir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqola “O`zbekiston Respublikasi sudyalarning huquqiy maqomi” mavzusini o`rganadi. Sudlarga oid qonunchilikda asosida tahlil qilinadi va misollar keltiriladi. O`zbekiston Respublikasi sudyalarning hozirgi kunda qanday huquqlari, sudyalikka talablar, ularning majburiyatlari, ularga qanday imkoniyatlar, yangiliklar va boshqa ma‟lumotlar muhokama qilinadi. Qonunda keltirilgan moddalar orqali fikr isbotlanadi. Sud va sudyalar haqida yetarlicha, izchil hamda oson tushuniladigan ma‟lumot manbai ekanligi ko`rsatiladi.