GENOFOND UCHUN YANGI NOK NAVLARI - Юлдашев Азамжон Махаммаджонович, Нажмудинова Дилфуза Шаробиддиновна (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Yangi nok navlarni ishlab chiqishda navning ijobiy miqdor belgilari tez hosilga kirishi, yuqori mahsuldorligi va abiotik omillarga chidamliligi nok genefondi uchun ahamiyatli hisoblanadi. Maqolada nok navlarini qimmatli, agrobiologik xususiyatlariga ega istiqbolli navlarining tasnifi haqida ma‟lumotlar berilgan.