Zahiriddin Muhammad Bobur hayot yo’li - Vaxobjonova Guljahon, Rohataliyeva Orifa, Musalova Lobar, Rustamova Farangiz (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada buyuk shoir, sarkarda va davlat arbobi Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti, ijodi va sulolasi haqida so‗z yuritiladi. Boburning temuriylar sulolasiga mansubligi, bolaligi, ta‘lim olishi, davlat boshqaruvidagi faoliyati va harbiy yurishlari batafsil yoritiladi. Shuningdek, uning adabiy merosi, g‗azal va ruboiylari tahlil qilinadi. Maqolada Boburning she‘riyati, uning tarixiy va madaniy ahamiyati, shuningdek, Sharq adabiyotiga qo‗shgan hissasi haqida fikr yuritiladi. Ushbu maqola Boburning shaxsiyati, ijodi va temuriylar sulolasining o‗rni haqida chuqurroq ma‘lumot olishni istagan kitobxonlar uchun muhim manba bo‗lib xizmat qiladi.