Qasddan to’lovga qobiliyatsizlikka olib kelish jinoyati, uning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari, jinoyatni oldini olishning huquqiy mexanizmlari - Akbarxon A’zamov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada qasddan to‟lovga qobiliyatsizlikka olib kelish jinoyatining huquqiy tabiati, uning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari hamda oldini olish choralari tahlil qilinadi. Mazkur jinoyat iqtisodiyot barqarorligiga putur yetkazib, moliyaviy tizimning ishonchliligini pasaytiradi, ish o‟rinlarining qisqarishiga va investitsion muhitning yomonlashishiga olib keladi. Shuningdek, jamiyatda huquqiy adolatsizlik hissini kuchaytirib, korrupsiya va firibgarlik xavfini oshiradi. Maqolada ushbu jinoyatni oldini olish uchun xalqaro tajriba va milliy qonunchilik doirasida samarali huquqiy mexanizmlar ko‟rib chiqilib, amaliy tavsiyalar beriladi.