BOSHLANG’ICH MAKTABDA KITOBXON O’QUVCHILARNI SHAKLLANTIRISH BOSQICHLARI - Bolganay Ageleuovna Uteniyazova, Oteniyazova Umida Sadikovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqola boshlang'ich maktabda kitobxon o'quvchilarni shakllantirish jarayonini o'rganishga bag'ishlangan. O'quvchilarda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish, o'qishning samarali usullarini qo'llash, va ularda mustaqil fikrlashni rag'batlantirish orqali ular tomonidan kitoblarga qiziqish va muhabbat uyg'otish maqsad qilingan. Kitobxonlikni shakllantirishda pedagogik metodlar, o'qishning turli shakllari va faoliyatlarning ahamiyati tahlil qilinadi.