RAQAMLASHTIRISH TA’LIM MUHITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING TAYYORLIGIGA QO‘YILADIGAN TALABLAR - Otanazarova Mohira Xamidbekovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
: Ushbu maqolada raqamlashtirish ta'lim muhitida boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining tayyorgarligiga qo‘yiladigan talablar, ularning raqamli kompetensiyalari, pedagogik yondashuvlari va o‘quv jarayonida raqamli vositalardan foydalanish imkoniyatlari haqida ma'lumotlar berilgan. Raqamli ta'limning asosiy maqsadi nafaqat bilim berish, balki o‘quvchilarning ijodkorlik, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantirishdir. Shuning uchun, o‘qituvchilar o‘z bilim va ko‘nikmalarini doimiy ravishda yangilab borishlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni o‘zlashtirishlari va o‘quvchilarga raqamli dunyoda muvaffaqiyatli bo‘lishlari uchun zarur sharoitlarni yaratishlari lozim.