“O’SIMLIKLARNING XILMA-XILLIGI” MAVZUSINI O’TISHDA 1-SINF O’QUVCHILARIDA IJODIY FIKRLASH KO’NIKMLARINI SHAKLLANTIRISH - Fayziyeva Gulhayo Erkin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ta'limning dastlabki bosqichlarida yosh o'quvchilarda ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish juda muhimdir. Ushbu ko'nikmalar ularning kognitiv qobiliyatlarini oshiradi va tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish va innovatsiyalarga yordam beradi. Ijodkorlikni rag'batlantirish usullaridan biri o'quvchilarni o'simliklar xilmaxilligi kabi turli mavzular bilan tanishtirishdir