MAKTAB INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLGIYALARI DARSLARIDA O‘QUVCHILAR FAOLLIGINI OSHIRISHDA SUN’IY INTELLEKTNING O‘RNI - Raxmatov Tursunpo’lot Raupovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bugungi davrimizni internetsiz, axborot texnologiyalarsiz tasavur etishimiz anchagina murakkab hisoblanadi. Shuning sababli har sohada, xususan maktabdagi darslarda ham o„quvchilarning darslarga bo„lgan qiziqish va intilishlarini yanada orttirish maqsadida har bir fan o„qituvchisi o„z mutaxasislik fanida axborot texnologiyalarning yutuqlaridan foydalanishi lozim. Bu maqolada informatika va axborot texnologiyalari darslari misolida o„quvchilarning darslarga faolligini oshirishda sun‟iy intellekt texnologiyalarning metodik ahamiyatini berib o‟tamiz.