O‘ZBEK XALQ MAQOLLARIDA MILLIY QADRIYATLARNING LINGVOKULTUROLOGIK TAHLIL: OILA VA QARINDOSHLIK MUNOSABATLARI MISOLIDA - Jalg‘asbekova Madina Qaldibay qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o„zbek tilidagi maqollarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy antroposentrik lingvistikada maqollar millatning o„ziga xosligini ochib berishda ulkan o„rin tutishi va ularning aniq lingvokulturologik jamoaga xos xususiyatlarini o„zida yorqin ifodalashi alohida qayd etilgan. Tahlil obyekti sifatida oila va qarindoshlikka oid maqollar misol keltirilgan