MIRZACHO‘L HUDUDI SUG‘ORILADIGAN YERLARINING HOZIRGI KUNDAGI MELIORATIV HOLATI - Bobojonov Nurimon Shaxriyor o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Jizzax va Sirdaryo viloyatlarining gidrogeologik meliorativ holatini baholash maqsadida amalga oshirilgan tadqiqotlarda yer osti suvlari rejimi va meliorativ choralar muhim o„rin tutgan. Sug„oriladigan yerlarning sho„rlanish darajasi irrigatsiya tizimlari kanallar, lotok tarmoqlari, gidrotexnik inshootlar, kollektor – drenaj tarmoqlari hamda boshqa suv xoʻjaligi obyektlari qurilishi va rekonstruksiya qilinishi hisobiga kamaygan.