MAYDAGUL TOG’ RAYXONNING DORIVORLIK XUSUSIYATI - Choriyeva Maftuna Baxtiyor qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Maydagul Tog'rayxon o'simlikning dorivorlik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqola o'simlikning xalq tabobatidagi o'rni, tarkibi va uning tibbiyotda qanday qo'llanilishi mumkinligi haqida so'z yuritadi. O'simlikning faol moddalari va ular bilan bog'liq ilmiy tadqiqotlar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, uning salomatlikka ta'siri va mumkin bo'lgan xavf-xatarlar ham yoritiladi.