KORRUPSIYANING MOHIYATI VA UNING OQIBATLARI - Raupova Parvina, Тurabova Sevara Kattaqulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada korrupsiyaning mohiyati, kelib chiqish sabablari va uning jamiyatdagi salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Korrupsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga, qonuniylik va adolat tamoyillariga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, korrupsiyaga qarshi kurashishda samarali chora-tadbirlar va mexanizmlarni joriy etishning ahamiyati ta’kidlanadi.