O‘RGANISH JARAYONIDA INGLIZ TILIDA METAFORALARNING ROLI - Norqulov Mirali (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ingliz tilini o„rganish jarayonida metaforalar tilning ma‟nolarini kengroq tushunishga yordam beruvchi muhim vositalardan biridir. Metaforalar tilning nafaqat leksik, balki madaniy jihatlarini ham aks ettiradi. Ushbu maqolada ingliz tilidagi metaforalarning o„quvchilarning tilni o„zlashtirish jarayoniga qanday ta‟sir qilishi, ularning samaradorligini oshirishda qanday ahamiyatga ega ekanligi ko„rib chiqiladi.