MAQOLLARNING TILSHUNOSLIKDA TUTGAN O’RNI - Babalova Dilafruz Asadovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqollar xalq og„zaki ijodining eng qadimiy va boy janrlaridan bo„lib, tilshunoslik tadqiqotlarida ularga alohida e'tibor qaratiladi. Maqollarning tilshunoslikda o„rganilishi, ularning sintaktik, leksik va semantik xususiyatlarini aniqlash, shuningdek, ularning madaniy va psixologik aspektlarini tahlil qilish orqali tilni chuqurroq tushunishga yordam beradi. Ushbu maqolada maqollarning tilshunoslikdagi o„rni, ularning so„z boyligi, ma'no qatlamlari va mantiqiy tuzilmalari tahlil qilinadi.