RAQAMLASHUVNING ZAMONAVIY DUNYODAGI AHAMIYATI - Xusniddin Sotvoldiyev, Muxammadyunus Tursunov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy dunyoda raqamlashtirishning ahamiyati haqida so‘z yuritilib, uning samaradorlikni oshirish, innovatsiyalarni rivojlantirish va ta'lim, sog'liqni saqlash va davlat xizmatlari kabi turli sohalarni takomillashtirishdagi o‘rni haqida to‘xtalib o‘tiladi. Undan tashqari, asosiy tendentsiyalarni tahlil qilinib, tegishli statistik ma'lumotlar va nufuzli manbalardan (PwC, Deloitte, BCG, McKinsey, UNESCO, Jahon banki va boshqalar) olib borilgan tadqiqotlardan iqtibos keltirgan holda, turli sohalarda raqamli transformatsiyaning ijobiy ta'sirini ko'rsatiladi. Unda raqamli texnologiyalar sanoatni qanday qayta shakllantirayotgani, mahsuldorlikni oshirayotgani va yanada barqaror kelajakka hissa qo‗shayotganiga alohida to‘xtalib o‘tiladi.