BIOLOGIYANI O`QITISHDA ILG`OR TEXNOLOGIYALAR ROLI - Aslanova Muxataram Akbarovna, Mo`minova Rayxon Gadoyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bugungi kunda biologiya fanini o‘qitishda ilg‘or texnologiyalardan foydalanish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada biologiya ta’limida zamonaviy texnologiyalarning roli, ulardan foydalanish imkoniyatlari va afzalliklari tahlil qilinadi. Virtual va kengaytirilgan haqiqat (VR/AR) texnologiyalari, interaktiv platformalar, elektron resurslar, raqamli laboratoriyalar va onlayn ta’lim vositalarining biologiyani o‘qitishda qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, texnologiyalarni joriy qilishda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Maqola ta’lim jarayonida texnologiyalarni keng qo‘llash orqali o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning bilim darajasini mustahkamlash va o‘qitish sifatini yaxshilash imkoniyatlarini ta’kidlaydi.