AXLOQIY TARBIYANING DOLZARB MASALALARI TADQIQI - Quvondiqova Sohiba Orif qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy axloqiy tarbiya sohasida erishilgan natijalar va bu jarayonda kuzatilayotgan dolzarb muammolar tahlil qilingan. Axloqiy tarbiyaning jamiyat rivoji, yosh avlodning maʼnaviy kamolotga erishishi va umumiy insonparvar qadriyatlarni shakllantirishdagi oʻrni yoritilgan. Shuningdek, globallashuv va raqamli texnologiyalarning taʼsiri, ijtimoiy institutlar bilan bogʻliq muammolar hamda ularni bartaraf etishdagi innovatsion yondashuvlarning ahamiyati xususida fikr yuritilgan. Tadqiqotning natijalari axloqiy tarbiya samaradorligini oshirishga yoʻnaltirilgan amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.