ZAMONAVIY O‘QITUVCHI VA KREATIVLIK: MUAMMO VA YECHIMLAR - Farxodova Dilnoza Qudrat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Zamonaviy ta'lim tizimida o'qituvchining roli har qachongidan ham muhim ahamiyatga ega. Bugungi kunda o'qituvchilar nafaqat bilim beruvchi, balki talabalarning kreativ fikrlash qobiliyatini rivojlantiruvchi shaxslar sifatida ham ko'rilmoqda. Kreativlik, ya'ni ijodkorlik, ta'lim jarayonida o'quvchilarning o'z fikrlarini erkin ifoda etishi, muammolarni hal qilishda yangi yondashuvlarni topishi va innovatsion g'oyalarni ishlab chiqishida muhimdir. Biroq, zamonaviy o'qituvchilar bu jarayonda bir qator muammolarga duch kelmoqdalar. Ushbu maqolada zamonaviy o'qituvchining kreativlikni rivojlantirishdagi muammolari va ularni yechish yo'llari haqida ma'lumotlar berilgan.